Loopbaanbegeleiding (werkgever)

45 plus werknemer duurzaam inzetten

U bent leidinggevende en u wilt kosten besparen, productiviteit verhogen en ziekte voorkomen. Eén (of meerdere) van uw werknemers van 45 jaar of ouder lijkt minder zin en plezier te hebben in het werk. U wilt hem graag ondersteunen bij zijn loopbaanwensen, maar u weet niet goed hoe te beginnen. Werkze! helpt u hierbij.

Gratis loopbaanadvies t.w.v. €600,- voor uw werknemer

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft een subsidieregeling opgesteld. Iedereen van 45 jaar of ouder die minimaal 12 uur per week in loondienst of als zelfstandige werkt, ontvangt een loopbaanadviestraject t.w.v. €600,-. Werkze! regelt de administratie en de subsidieaanvraag. Onze loopbaancoach Carin van Holstein gaat het traject met uw werknemer begeleiden.

Subsidie ontwikkeladvies voor leidinggevenden

Het ministerie heeft tevens een subsidieregeling opgesteld om leidinggevenden te ondersteunen. Voor een individuele training is een subsidie van €300,- beschikbaar en voor een groepstraining van 3-10 personen een subsidie van €900,-.

Outplacement

U en uw werknemer hebben besloten uit elkaar te gaan, wellicht door een reorganisatie of door het boventallig worden van de betreffende functie. U wilt uw werknemer echter niet zomaar wegsturen, maar hem ondersteunen bij het vinden van een nieuwe baan. Werkze! neemt deze begeleiding uit handen. Denk hierbij aan:

  • Begeleiden van het ontslag;
  • Ontdekken van de kwaliteiten en competenties van de werknemer;
  • Verkennen van de mogelijkheden op de arbeidsmarkt;
  • Begeleiden bij het solliciteren;
  • Onderhandelen van een contract.