Blog: Gratis loopbaanadvies voor 45-plusser!

13-10-19 | In mijn omgeving zie ik het regelmatig: mensen die worstelen met hun carrière. Ze zitten niet meer lekker in hun vel in hun huidige baan. Dat kan zijn omdat er veel veranderingen plaatsvinden en ze niet zeker zijn of ze daar wel in mee kunnen gaan. Of omdat ze gewoon toe zijn aan iets heel anders. Ik word heel blij van mensen helpen, vooral op het gebied van werk. Daarom heb ik besloten mij, naast de arbeidsbemiddeling, te gaan richten op loopbaanbegeleiding.

Trots

Eigenlijk ben ik dit pad een paar jaar geleden al ingeslagen. Zo werkte Patricia Bijnen, een kennis van mij, in de reisbranche, maar haar baan werd opgezegd wegens een reorganisatie. Ze dacht erover om iets heel anders te gaan doen. Maar ja, wat dan? Ik ben met haar gaan zitten en kwam erachter dat ze energie kreeg van het werken met stagiaires. Ik heb haar gestimuleerd om met diverse mensen in haar omgeving te gaan praten. Uiteindelijk kwam ze tot de conclusie dat ze het onderwijs in wilde. Ze heeft de lerarenopleiding gedaan en werkt nu alweer 3 jaar met heel veel plezier als docent aardrijkskunde. Kijk, dat is dus een resultaat waar ik trots op ben! En een resultaat dat ik nog met veel andere mensen hoop te behalen.

Subsidieregeling

En nu komt het mooie: voor mensen van 45 jaar of ouder is er een subsidieregeling. Als je minimaal 12 uur in de week werkzaam bent in loondienst of als zelfstandige, krijg je een subsidie van €600,-  voor een compleet loopbaanadviestraject! En ik mag dit traject begeleiden, want ik ben aangesloten bij Noloc, de vereniging van loopbaanprofessionals. Overigens ben ik de enige in Veldhoven met deze certificering. Als je gebruik wilt maken van deze subsidieregeling, hoef je alleen maar contact op te nemen met mij.

Hoe werkt het?

In 3 à 4 gesprekken gaan we samen aan de slag om helder te krijgen wat jouw behoeften, kwaliteiten en competenties zijn. Wat voor soort persoon jij bent en wat voor jou belangrijk is in het leven. Samen definiëren we je vraagstelling. Ik stel je kritische vragen en zal veel spiegelen. Ik ondersteun je vervolgens bij het opstellen van een plan van aanpak om tot de oplossing van je eigen vraag te komen. Het laatste gesprek verlaat je met je eigen ontwikkelplan. Daarin staan de acties die jij gaat ondernemen om de komende jaren met plezier aan het werk te blijven.

Wauw, als ik het zo opschrijf, ligt er een mooie nieuwe uitdaging voor mij in het verschiet. Ik heb er superveel zin in, dus bel me vooral voor meer informatie! Dan gaan we kijken hoe we jou baan kunnen verduurzamen!

Carin van Holstein