Blog: Wat een geweldig team heb ik toch!

Vandaag is het nationale complimentendag. Echt een dag om mijn team eens extra in het zonnetje te zetten. Uiteraard doe ik dit het hele jaar door, maar voor veel ondernemers is dat niet zo vanzelfsprekend. En dat terwijl af en toe een complimentje zo waardevol is!

Studies hebben aangetoond dat het geven van een oprecht gemeend compliment leidt tot meer betrokkenheid en motivatie van medewerkers. Daarnaast worden er minder fouten gemaakt, de klanten zijn tevredener en de algehele winst van het bedrijf stijgt.

Het is gebleken dat mensen door een schouderklopje harder gaan werken. Maar er is nog iets bijzonders aan de hand. Als slechts een aantal medewerkers van de afdeling een compliment krijgt, dan zet de rest van de afdeling een tandje bij. Zij willen namelijk niet onderdoen voor hun collega’s. Op deze manier kun je de werknemers met de laagste productiviteit stimuleren om harder te gaan werken, zodat het algehele niveau van de groep omhoog gaat!

Maar hoe geef je dan een goed compliment?

  • Wissel af van direct (“Dit kan ik heel goed aan jou overlaten”) naar indirect (“Hoe krijg je het toch voor elkaar dit werk zo snel en nauwkeurig af te hebben?”) of non-verbaal (een duim en een doos bonbons).
  • Geef complimenten over de dingen die goed gaan en van waarde zijn, ook al gaat er een heleboel niet goed.
  • Wees concreet, zodat duidelijk is wat er precies is goed gegaan. ‘Wat goed van je!’ is te vaag, want wat is er nou precies zo goed? Denk aan de regel: ‘als je het compliment ook tegen de melkboer kan zeggen, is het niet goed genoeg!’
  • Maak complimenten over gedrag en niet over persoonseigenschappen. Op die manier benadruk je de inzet of inspanning van je werknemer en oordeel je niet over iemand als persoon.

Graag kom ik nog even terug op mijn geweldige team. De afgelopen weken is maar weer eens gebleken dat ik het werk prima aan hen kan overlaten. Terwijl ik met een bijzonder zware griep op bed lag, hebben ze niet alleen mijn werk overgenomen, maar er ook voor gezorgd dat hun eigen werk op rolletjes bleef lopen. Verder zijn ‘mijn meiden’ uitermate betrokken bij onze klanten èn de kandidaten. Kortom, ik ben gewoon heel blij met ze! Volgende week ga ik even naar onze klant ‘Nuances’ om iets lecquers voor ze te halen. Voor mij is het tenslotte iedere dag complimentendag…

Carin van Holstein