Dag van de stagiair : Lisette in de spotlight!

Bij Werkze! hebben we ieder jaar wel stagiairs die bij ons werkervaring mogen opdoen. Soms zitten er echte pareltjes tussen, zoals onze eigen Lisette. Begonnen als stagiair en inmiddels alweer een aantal jaren volwaardig lid van het Werkze!-team. De dag van de stagiair is dan ook een mooie gelegenheid om haar eens in het zonnetje te zetten!

Hoe ben je bij Werkze! terechtgekomen?

“Van september 2016 t/m september 2018 heb ik de opleiding ‘Medewerker Personeel & Arbeid’ gedaan op het Summa college in Eindhoven. Dit kon versneld, omdat ik al een mbo-4 opleiding had afgerond. Daarom mocht ik eigenlijk meteen stage gaan lopen. Ik was vrij laat met inschrijven voor de studie, dus ik moest heel snel een stageplek vinden. Mijn stagecoördinator maakte mij er op attent dat de vacature bij Werkze! nog beschikbaar was. Gelukkig was Carin enthousiast en kon ik meteen van start. 6 maanden lang ging ik 1 dag per week naar school en liep ik de overige 4 dagen stage bij Werkze!.  Dit beviel zo goed, dat Carin me na afloop vroeg of ik in de vakanties en op mijn vrije dagen wilde blijven werken. Dat was natuurlijk super!”

Wat vond je zo leuk aan je stage?

“Ik werd meteen opgenomen in het team en mocht overal meekijken en aan meewerken. Ik kwam  er uiteraard om veel te leren en die ruimte kreeg ik ook. Maar daarnaast had ik ook eigen taken en verantwoordelijkheden en mocht ik deelnemen aan alle processen. Het is een klein, maar hecht en gezellig team en dat is bijzonder prettig om in te werken.”

En toen moest je nog een afstudeerstage doen…

“Inderdaad. Carin had mij al ruim van tevoren uitgenodigd voor een lunchgesprek en daarbij gaf ze aan dat ze graag wilde dat ik mijn scriptie en mijn laatste stage ook bij Werkze! zou komen doen. En dat ze me daarna een baan wilde aanbieden. Dat zag ik natuurlijk wel zitten! Mijn school was het er in eerste instantie niet mee eens dat ik weer naar Werkze! zou gaan, maar door de baangarantie gingen ze toch akkoord. Gelukkig maar!”

Wat was het verschil met je eerste stage bij Werkze!?

“Nu moest ik echt laten zien dat ik bekwaam was om bij een uitzendbureau te werken. Ik liep niet alleen mee, maar moest nu zelfstandig contacten onderhouden met klanten en uitzendkrachten, ik kreeg juridische vragen over contracten en vragen over vacatures. Ook werd bekeken hoe ik omging met de interne communicatie binnen de organisatie. Omdat ik al wist dat ik bij Werkze! zou blijven, kreeg ik steeds meer verantwoordelijkheden. Zo was ik tijdens mijn stage al bezig met het verlonen van de uitzendkrachten. Dit is nu één van mijn hoofdtaken.”   

En je scriptie?

“Als onderwerp voor mijn scriptie had ik ‘de algemene verordening voor gegevensbescherming‘ gekozen. Bijvoorbeeld: wat mag je een uitzendkracht vragen, wat niet en hoe lang mag je persoonsgegevens bewaren? Het leuke is dat mijn aanbevelingen ook daadwerkelijk zijn doorgevoerd! En dat is het mooie bij Werkze!: je telt mee en er wordt echt naar je geluisterd.”

Ben je enthousiast geworden en zou je graag stage willen lopen bij Werkze!? Vanaf september zoeken we weer een nieuwe stagiair! Neem dus snel contact op en wie weet, ben jij het volgende succesverhaal!