Blog: Even voorstellen…

Sinds januari mag ik het team van Werkze! versterken met alles omtrent communicatie. Vacatureteksten, social media, website, videootjes en alles wat er zoal op mijn pad komt! Superleuk natuurlijk, met name omdat Werkze! een heel fijn bedrijf is om voor te werken.

Over de uitzendbranche moet ik nog een hoop leren. Daarom ben ik vorige week naar een Masterclass geweest over de trends in de arbeidsmarkt. Laat ik de belangrijkste drie lessen eens onder de loep nemen.

Les 1: denk als een merk

In deze arbeidsmarkt met grote personeelstekorten is het als bedrijf noodzakelijk om te denken als een merk, ook wel ‘employer branding’ genoemd. Waarom wil iemand bij jou komen werken? Wat heb jij te bieden? Als je dat niet weet, moet je jezelf echt eens achter je oren krabben.  Als je je echter kunt onderscheiden, dit weet uit te dragen én er vervolgens ook naar handelt, dan vergroot je je kans op het vinden van goed personeel.

Wat maakt Werkze! nou zo leuk als werkgever? Dat is voor mij makkelijk te beantwoorden: een klein en gezellig team, een betrokken eigenaresse die echt begaan is met de medewerkers en dit continu laat blijken, veel vrijheid in het werk en een dynamische branche.

Les 2: zet je medewerkers in als ambassadeur

De nieuwste generatie werknemers denkt goed na bij wie ze willen werken en waarom. Ze willen maatschappelijk relevant zijn. Zorg er dus voor dat mensen een goed gevoel hebben bij jouw organisatie. Niet alleen als je ze in dienst neemt, maar zeker ook wanneer ze vertrekken. Het is toch mooi als ze op een verjaardagsfeestje trots kunnen vertellen dat jij zo’n geweldige werkgever bent!

Werkze! werkt samen met bedrijven waar goed werkgeverschap hoog in het vaandel staat en zoekt daar de beste kandidaten voor. Herintreders, schoolverlaters of statushouders, als iemand gemotiveerd is en bij het bedrijf past, krijgt hij of zij een kans. Werkze! is dus maatschappelijk erg relevant en ik ben er erg trots op om bij ze te mogen werken.

Les 3: zorg dat je medewerkers zo lang mogelijk blijven

De oudere generatie is vaak trouw en blijft lang bij dezelfde werkgever. De ‘millennials’ en de allerjongste ‘generatie swipe’ zien hun baan echter vaak als een tussenstation. Een tijdje wat leren en hup, weer door naar het volgende station. Dat is als bedrijf natuurlijk niet wenselijk, dus moet je proberen de mensen zo lang mogelijk bij je te houden. Dat doe je, naast het creëren van een fijne werksfeer en het bieden van goede arbeidsvoorwaarden, vooral door scholingsmogelijkheden en door te ‘coachen on the job’, zodat mensen continu uitgedaagd en geprikkeld worden.

Werkze! bestaat inmiddels alweer bijna 9 jaar en er zijn alleen nog maar werknemers bijgekomen, waarvan ik de nieuwste aanwinst ben. Ik leer iedere werkdag bij en als ik af en toe een Masterclass mag volgen, dan blijf ik voorlopig nog wel even plakken!

Esther Tekelenburg

Medewerker communicatie