Vakantie, tijd voor bezinning!

Wat was het een roerige tijd de afgelopen maanden. Gelukkig lijkt alles weer in een wat rustiger vaarwater te komen, al is het met de nodige veranderingen. Veel mensen besluiten alsnog om lekker op vakantie te gaan. Even tijd voor bezinning en tijd om na te denken hoe nu verder. Ook ik ga dit vanaf volgende week doen. Maar ik wil alvast wat eerste gedachten met u delen.

Personeelsuitdaging door coronacrisis

Voor veel ondernemers is de coronacrisis, waar we deels nog steeds inzitten, een bijzonder uitdagende tijd. De maatregelen en ontwikkelingen vragen veel aanpassingsvermogen van bedrijven. Wendbaarheid door de inzet van flexibel personeel is hierbij cruciaal gebleken. Het is belangrijk om strategisch na te denken over de inzet van vast en flexibel personeel. Bij Werkze! hebben we de afgelopen maanden onze klanten hier zoveel mogelijk in ondersteund. Uiteraard zullen we dit de komende tijd blijven doen, voor bestaande, maar zeker ook voor nieuwe klanten.

Arbeidsmarkt stabiliseert

Na drie maanden toename van het aantal werklozen, nam het aantal werkenden in juni weer toe. Ook bedrijven zetten weer meer vacatures uit. Het lijkt er dus op dat de arbeidsmarkt stabiliseert. Bij Werkze! merken we dit ook. Afgelopen maand hebben we weer diverse bedrijven aan goede werknemers geholpen. Bijzonder trots zijn we op de invulling van de functies van accountmanager op hbo- en loodgieter op mbo-niveau. Beide opdrachten hebben we binnen een maand kunnen afronden.  Daarnaast hebben we binnen 48 uur een ervaren magazijnmedewerker kunnen plaatsen op uitzendbasis.

Iedereen die op vakantie gaat, wens ik een plezierige en rustgevende tijd toe. Tijdens mijn vakantie staat mijn Werkze!-team uiteraard voor u klaar. En vanaf 10 augustus zie ik u graag weer terug!

Carin van Holstein