Waarom werving en selectie uitbesteden?

Het gaat goed met de zaken en u heeft een nieuwe werknemer nodig! Dat is heel mooi, maar hoe vindt u nou de juiste kandidaat? En waar haalt u de tijd vandaan om tussen het ondernemen door advertenties op te stellen en te plaatsen? Om nog niet te spreken van de selectie van cv’s en het voeren van de sollicitatiegesprekken. Gelukkig kunt u Werkze! inschakelen. De werving en selectie aan ons uitbesteden, biedt vele voordelen.

U bespaart een hoop tijd (en dus geld)

Waarschijnlijk bent u zelf verantwoordelijk voor het personeelsbeleid. Dat betekent dat u de tijd die u besteedt aan het werven en selecteren van kandidaten niet kunt besteden aan uw business. En tijd is geld! Bij Werkze! kunnen wij het hele traject van werving en selectie uit handen nemen, of slechts een deel ervan. Uiteraard berekenen wij dan enkel de kosten door voor de diensten die u afneemt. En wanneer een kandidaat bij u aan de slag gaat, dan betaalt u pas wanneer de kandidaat na de proefperiode daadwerkelijk bij u in dienst treedt.

U profiteert van ons uitgebreide netwerk

In de regio Veldhoven/De Kempen hebben wij een uitgebreid netwerk aan kandidaten, waar wij uit kunnen putten. Daarnaast weten wij precies welke (media)kanalen wij het beste kunnen inzetten om binnen èn buiten dit geografische gebied de juiste profielen te vinden. Tevens hebben wij een online platform, waar werkzoekers zich op in kunnen schrijven. Zo profiteert u van de perfecte mix van on- en offline middelen, zodat wij voor u de juiste match kunnen vinden.

Werkze! heeft een ervaren team aan recruiters

Waar u misschien niet de juiste kennis en/of capaciteit in huis heeft om een geschikte werknemer te vinden, hebben wij dat wel. Ons team van recruiters heeft jarenlange ervaring met het werven en selecteren van kandidaten. Wij kunnen daarom goed inschatten of een sollicitant past binnen uw bedrijfscultuur en of hij of zij voldoet aan de gestelde eisen van de vacature.

De werkwijze van Werkze!

Indien u besluit dat u (een deel van) de werving en selectie wilt uitbesteden aan Werkze!, doorlopen we de volgende stappen:

  • We beginnen met een uitgebreide intake met u. Deze kan fysiek bij u of bij ons op kantoor, of telefonisch plaatsvinden. Tijdens deze intake vragen wij u onder andere naar uw behoeften, het takenpakket van de werknemer, het benodigde werk- en denkniveau en uw bedrijfscultuur. Ook vragen wij u naar het salaris en de secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo proberen wij een compleet beeld te krijgen, zodat wij voor u de beste kandidaat kunnen zoeken.
  • Wij stellen een wervend functieprofiel op en publiceren deze op onze website, social media en diverse online platforms. Daarnaast gaan wij na of we in ons netwerk een geschikte kandidaat hebben.
  • Op basis van de binnengekomen cv’s maken wij een eerste selectie van kandidaten. Deze benaderen wij telefonisch en indien er genoeg aanknopingspunten zijn, nodigen wij ze uit bij ons op kantoor voor een kennismaking.
  • Wanneer wij denken dat we de ideale kandidaat voor u hebben gevonden, maken we met u een afspraak. Zo kunt u kijken of de klik er is.
  • Wij kunnen u helpen met het opstellen van een arbeidscontract, mocht u deze nog niet hebben. En uiteraard kunt u altijd bij ons terecht voor advies.
  • Wanneer u besluit de kandidaat in dienst te nemen, nemen wij uiteraard regelmatig contact met u op om te kijken hoe het gaat. De nazorg is voor ons ook een belangrijk aspect.

Deze werkwijze heeft zich door de jaren heen bewezen. Vandaar dat ons motto is: ’t Klikt, ’t Matcht, ’t Werkt!

Overige personeelsdiensten van Werkze!

Naast werving & selectie kunt u bij Werkze! ook terecht voor het inhuren van personeel op uitzend- of detacheringsbasis. Zo bent u flexibel en heeft u geen werkgeversrisico’s. Tevens kunnen wij met u meedenken over interessante payroll-constructies, mocht u zelf al een kandidaat hebben.

Voor meer informatie, neem contact op met het Werkze!-kantoor. Dit kan via ons contactformulier, telefonisch op 085 – 4881140 of per e-mail via info@werkze.com.

Graag tot binnenkort!

Joyce Waterreus
Recruiter Werkze!