Werknemer van de maand augustus 2020

Iedere maand benoemen we één van onze uitzendkrachten tot werknemer van de maand. Deze maand hebben we een topper die in principe voor 2 weken als uitzendkracht zou gaan werken bij Raxtar, maar daar nu een vast contract heeft gekregen. Twee redenen dus, om bij Raxtar een lekkere taart te brengen!

Er zijn van die mensen die supergoed functioneren in hun baan, maar daar heel bescheiden onder blijven. Zo iemand is onze medewerker van de maand. Hij vond het enorm leuk dat we een taart kwamen brengen, maar wil totaal niet in de schijnwerpers staan. Dat respecteren we uiteraard, dus hebben we HR-medewerkster Riëtte Potters de oren van het hoofd gevraagd over hem.

Waarom is onze medewerker van de maand zo’n goede werknemer?

Riëtte Potters: “we nemen natuurlijk niet zomaar iemand in vaste dienst. Hij heeft bewezen dat hij heel waardevol voor Raxtar is. Hij toont een goede inzet, is flexibel en leergierig. De bouwliften die wij maken, zijn zeer complex en er zitten veel aspecten aan. Hij wil overal meer van weten en vraagt actief om opleidingen. Zeker vanuit HR-perspectief is zo iemand bijzonder leuk om mee te werken. Hij zit echt op zijn plek!”

Wat doet de werknemer van de maand precies?

“Hij is monteur, maar dat is bij ons heel breed. Onder andere houdt hij zich bezig met het monteren en demonteren van bouwliften, de liftkooien en de stellages die daarbij horen. Hij is dus veel aan het schroeven, zagen en boren, maar houdt zich ook bezig met het elektrotechnische deel. Elektrische bedradingen en motoren in- en uit elkaar halen. Daarnaast doet hij magazijnwerk. Hij zorgt ervoor dat het magazijn netjes geordend is en blijft en hij rijdt rond op een heftruck. Het is veelal fysiek werk.”

Heb je een leuke anekdote over onze werknemer van de maand?

“Hij woont in België en dit was vooral tijdens de corona-lockdown soms een behoorlijk gedoe. Hij moest zijn papieren steeds op orde hebben als hij de grens over ging. Een keer had hij in Nederland boodschappen gedaan voordat hij naar huis ging. Je raadt het al, hij mocht de grens niet over. Uiteindelijk is hij gelukkig toch nog goed thuisgekomen.”

Hoe beïnvloedt corona de werkzaamheden van Raxtar?

“Commercieel gezien hebben we er veel last van. In Nederland is tijdens de lockdown de bouw gewoon doorgegaan, maar in veel andere landen niet. Vooral Amerika en Engeland zijn belangrijke markten voor ons, die nog steeds deels stilliggen. Toch hebben we er in Nederland ook last van. Vanwege de onzekerheid stellen veel bedrijven bouwprojecten uit. Dat is natuurlijk nadelig voor ons. Gelukkig hebben we tot nu toe nog wel voldoende werk en hebben we niemand hoeven wegsturen. We zijn zelf ook wel wat terughoudender in het zoeken van nieuw personeel. Verder werken we uiteraard met de standaard coronamaatregelen.”

Topper, via deze weg willen we je van harte feliciteren met je vaste contract en je benoeming tot werknemer van de maand. Zo zie je maar, je begint als tijdelijke uitzendkracht, maar eindigt met een vast contract! We wensen je veel succes bij deze leuke baan!