Werknemer van de maand februari 2020: Harry Heesterbeek

Harry Heesterbeek is een sportieve stratenmaker die inmiddels al zo’n 5 jaar via Werkze! aan de slag is bij Pero Klaassen Bestratingen. Volgens Don Klaassen is hij een harde werker waar je altijd van op aan kunt. Het was dan ook snel duidelijk dat hij de Werkze! werknemer van de maand februari moest worden. Met veel plezier hebben we hem verrast met een oorkonde en een lekker bierpakket.

Hoe ben je in contact gekomen met Werkze!?

“Na 26 jaar bij dezelfde baas te hebben gewerkt, stond ik ineens op straat. Dus ging ik weer op zoek naar een nieuwe baan. Ik zag de vacature van stratenmaker bij Werkze! en daar heb ik op gereageerd. Inmiddels werk ik al weer een hele tijd met veel plezier via Werkze!. Alles loopt prima, dus dan is er niet veel contact nodig. Ik ben niet erg actief op internet, dus Werkze! stuurt altijd netjes mijn loonstrook per post toe. Dat is prettig!”

Hoe ziet een werkdag er voor jou uit?

“Iedere dag fiets ik vanuit Best naar Veldhoven om te komen werken. Regen is voor mij geen probleem, ik trek gewoon een regenpak aan. Alleen als ik ’s avonds weg moet, kom ik met de auto. Don Klaassen biedt me regelmatig aan om me met de bus thuis te brengen, maar dat is niet nodig. Het werk is heel erg afwisselend. Grondwerk, rioolwerk, stenen leggen, ik vind eigenlijk alles leuk om te doen. Sowieso werken we steeds op een andere plek, dus geen dag is hetzelfde.”

Waar ben je het meest trots op?

“Tja, dat is moeilijk te zeggen. Eigenlijk is het vak van stratenmaker heel erg ondankbaar. Je doet je best om een project zo goed mogelijk af te leveren, maar vervolgens wordt alles vrij snel weer kapotgemaakt. De gemeente breekt de straat weer open om een leiding te leggen, of een grote vrachtwagen rijdt alles kapot. Dan kunnen we weer terug om de boel te repareren. Dat is soms wel eens frustrerend, want ik werk liever aan een nieuwe klus.”

Je werkt al 46 jaar als stratenmaker. Wat is je geheim?

“Ik ben inderdaad op mijn veertiende als hulpje van de stratenmaker begonnen, als zaterdagbaantje. Ik vond dat zo leuk, dat ik na mijn school in de wegenbouw ben gegaan. Ondanks het zware werk, heb ik nooit last van mijn rug. Mijn geheim is dat ik goed voor mezelf zorg. Goed en gezond eten, iedere dag naar mijn werk fietsen, daarnaast nog wat sporten en wandelen met de honden.”

Vertel eens een leuke anekdote over je werk?

Op deze vraag haakt zijn collega Bert Pero in: “Ik ken er nog wel eentje die te maken heeft met zijn dagelijkse woon-werk-fietstocht! Op een dag was ik na werktijd met mijn fietsclubje aan het fietsen, toen ik Harry tegenkwam. Hij liep met de fiets aan de hand, want hij had een lekke band! Toen ik hem vroeg waarom hij niet even gebeld had, zodat we hem met de bus thuis konden brengen zei hij: “Ach, ik ben toch al bijna thuis!”. Dit geeft wel aan wat voor bikkel Harry is. Hij was namelijk nog in Veldhoven!”

Harry, we zijn enorm trots op jou als werknemer! En je hebt de titel werknemer van de maand meer dan verdiend! We zijn blij dat je het zo naar je zin hebt en hopen dat je nog tot je pensioen via ons blijft werken!