Werknemer van de maand mei: Laurent Eestermans

Een bescheiden, stabiele en betrouwbare meesterlasser. Sinds augustus 2019 via Werkze! aan de slag bij Maco Design. Laurent Eestermans, een gouden werknemer, hebben we deze maand met veel trots uitgeroepen tot werknemer van de maand.

Hoe bevalt het werken via Werkze!?

“Het contact met Werkze! is helemaal goed. Ik loop er de deur niet plat, maar als ik ze nodig heb, dan weet ik ze te vinden. Het leuke is dat ze erg attent zijn. Zo heb ik met kerst een kleinigheidje gekregen en ook deze benoeming tot werknemer van de maand is een aangename verrassing.”

Wat doe je precies bij Maco Design?

“Bij Maco Design maken we op ambachtelijke wijze mooie stalen deuren, kozijnen en meubelen, voornamelijk voor particulieren. De afgelopen maanden kregen we ineens veel meer opdrachten voor de tuin, zoals bankjes en bloembakken. Waarschijnlijk omdat de mensen door de coronacrisis veel thuis en in de tuin bezig waren. Dagelijks ben ik vooral bezig met lassen. Ook mag ik regelmatig mee om mee te gaan plaatsen bij de mensen thuis. Daarnaast doe ik ook af en toe wat houtbewerking. Dat is nieuw voor mij, dus leuk voor de afwisseling. Ik ben begonnen voor 3 dagen per week, maar momenteel is het zo druk dat ik wel 4 à 5 dagen per week werk. Het doel is uiteindelijk om op 4 dagen per week uit te komen.”

Wat vind je zo leuk aan je baan bij Maco Design?

“Ik werk als sinds m’n 16e jaar in de metaal. Zo heb ik zeecontainers gerepareerd, plaatwerk en constructies gemaakt en machines voor de voedingsmiddelenindustrie gelast. Wat ik bij Maco Design zo leuk vind, is dat ik bezig ben met zichtwerk. Het is belangrijk dat het laswerk er mooi uitziet. En we krijgen ook echt de tijd om er visueel iets moois van te maken. Alle opdrachten maken we op maat, dus het werk is heel afwisselend. En wanneer ik iets gemaakt heb en ik ga het zelf plaatsen, dan geeft het een kick als alles precies past. Als werkgever is Maco Design ook helemaal prima. Waar ik bij vorige banen moest zeuren om een lastafel, bood Marcel mij deze zelf aan. Dat werkt bijzonder prettig, ik kan alles heel eenvoudig haaks en op maat maken.”

Waar ben je het meest trots op?

“Bij het Oerse restaurant Lovano heb ik de deuren en raamkozijnen van de keuken mogen maken. Dat is een plek waar veel mensen komen, dus ik ben er erg trots op dat dat zo mooi is geworden. Bij Maco Design gaan we dit jaar voor de 2e (!) keer verhuizen. Voor het nieuwe pand maken we zelf de deuren en kozijnen. Ook hebben we de pui gemaakt. Deze is 4,5 meter hoog en er komt nog thermopane in. Het ziet er nu al prachtig uit, echt een werkplek om trots op te zijn!”

Laurent, gefeliciteerd met de benoeming tot werknemer van de maand. We hopen dat je nog lang via ons bij Maco Design blijft werken!