Werknemers van de maand juni: Team Gasterij Dorpsgenot / ‘t Geitenboerke

Na een verplichte periode van thuiszitten tijdens de coronalockdown, nu weer vol aan de slag. Fariz Susetyo, Alexander Whitrick en Marieke Cools zijn trouwe medewerkers van Gasterij Dorpsgenot. Alle reden om hen een pluim te geven en uit te roepen tot team van de maand juni. Eigenaar Christ Schippers vertelt hoe het hen is vergaan de afgelopen maanden.

Hoe bevalt het werken met Werkze!?

“Carin ken ik inmiddels al behoorlijk lang. We hebben een uitstekende relatie en doordat we al zo lang samenwerken, is het vertrouwen groot. Toen ik zo’n 7 jaar geleden met Dorpsgenot begon, zijn we dan ook meteen weer zaken gaan doen. Bij Werkze! doen ze wat ze zeggen en werken ze met korte lijnen. Daar hou ik van. Daarnaast zijn ze heel erg attent. Zo heeft Carin me gewezen op financiële regelingen van de overheid om de coronacrisis goed door te komen. Het is erg prettig te weten dat ze met me meedenkt.”

Wat vind je ervan dat we jouw team hebben uitgeroepen tot werknemers van de maand?

“Daar ben ik het helemaal mee eens! Het is gebleken dat je in de coronatijd je echte vrienden leert kennen. En je loyale werknemers. Sommige werknemers zijn tijdens de lockdown weggegaan en hebben elders werk gezocht. Deze drie toppers zijn echter bij ons gebleven. Vol vertrouwen dat het allemaal weer goed zou komen en met veel zin om weer door te gaan. Werken gaat tenslotte niet alleen om de euro’s, maar vooral om de goede sfeer en de waardering. Fariz was de enige die aanwezig was bij de overhandiging van de taart en die was erg enthousiast. De overige twee hebben in het weekend een stuk taart gekregen en vonden het ook superleuk.”

Hoe is het jullie vergaan tijdens de coronalockdown?

“We zijn natuurlijk een hele tijd dicht geweest, maar in mei zijn we begonnen met afhaalmaaltijden. Helaas konden we dit alleen doen met het vaste personeel en niet met deze drie flexkrachten. Op 1 juni heb ik al het personeel laten komen, vast en flex. We hebben goed bijgepraat en besproken hoe nu verder. Vanaf die datum zijn we vol enthousiasme weer aan de slag gegaan volgens een roulerend schema. Op die manier kon ik iedereen in dienst houden.”

En hoe gaat het nu?

“Als geitenboer weet ik goed wat een virus is. En ik weet ook dat het belangrijk is om je aan de regels te houden. Dat doen we dan ook. Onze tafels staan verder uit elkaar en we vragen bij grotere groepen altijd uit hoeveel huishoudens de groep bestaat. Ik merk dat onze bezoekers het prettig vinden dat ze ruim en op het gemak kunnen zitten. Gelukkig zitten we qua omzet weer op hetzelfde niveau als voor de lockdown. Doordeweeks is het zelfs drukker dan voorheen, waarschijnlijk ook door het mooie weer van de afgelopen tijd. Onze werknemers houden zich ook goed aan de regels. Sommigen gaan in het weekend stappen en zien dan dat niet overal de regels even goed worden nageleefd. Gelukkig beseffen ze dat dit wel belangrijk is.”

Fariz, Alexander en Marieke, gefeliciteerd met jullie benoeming tot team van de maand juni. En Christ, gefeliciteerd met dit topteam! We hopen nog lang met jullie allemaal samen te mogen werken.